Open Ruimte en Wonen
Wij bewaken rust en ruimte!

In elke deelgemeente komt een goed ingerichte grote open ruimte voor elke leeftijd, jong en oud. Dit gebeurt met inspraak van de lokale buurtbewoners.

WIJ willen SAMEN met onze inwoners de openbare plaatsen in onze dorpskernen herinrichten. Alle plaatsen die uitnodigen tot een gemeenschapsfunctie worden daarbij bekeken.

WIJ gaan hiervoor op zoek naar een samenwerking tussen onze inwoners, lokale bedrijven en het gemeentebestuur.

De afgelopen decennia genereerde de stad Dilsen-Stokkem inkomsten door openbaar domein om te zetten in stenen. WIJ willen dit omkeren! WIJ zijn ons bewust van de noodzaak en charmes van onze open ruimtes.
WIJ willen investeren in alle inwoners en in onze buurtwerking en op deze manier vermijden dat onze samenleving gaat splijten.

Bestaande bouwgronden willen we optimaal en duurzaam benutten. Andere woonvormen moeten kansen krijgen. WIJ stimuleren en begeleiden onze inwoners in het plannen van noodzakelijke verbouwingen om zo het bestaand woonpatrimonium energiezuinig te maken. Op deze manier draagt de stad bij aan waardebehoud voor de huidige eigenaars en verhuurders en houden we de kosten voor onze huurders onder controle.

© 2017 CD&V Dilsen-Stokkem Contacteer Ons